Z roku na rok rosną wymagania, przed którymi staje branża gastronomii na wynos oraz produkcji wyrobów garmażeryjnych. Wiążą się one m.in. z rodzajem talerzy, sztućców i opakowań, które można stosować. Dobrym wyborem są talerze plastikowe wielorazowe, które spełniają najwyższe standardy jakościowe i są bezpieczne w kontakcie z żywnością. Poznaj ich zalety oraz potencjał zastosowania.
Kluczowe zalety korzystania z talerzyków plastikowych wielorazowych
Korzystanie w gastronomii z talerzyków plastikowych wielorazowych daje określone korzyści. Produkty tego typu powstają z polipropylenu, który jest odporny na eksploatację i wysokie temperatury. Dzięki temu talerze plastikowe wielorazowe można stosować wielokrotnie. W ten sposób jeszcze lepiej dba się o ekologię, ponieważ zmniejsza się ślad węglowy związany z produkcją tego rodzaju talerzy. Ponadto są one bezpieczne w kontakcie z żywnością i wygodne w użytkowaniu.
Talerze plastikowe wielorazowe – gdzie znajdują zastosowanie?
Obecnie talerze plastikowe wielorazowe z PP znajdują szerokie zastosowanie w branży gastronomicznej. Wykorzystywane są zarówno w stacjonarnych restauracjach i barach, jak i w trakcie wydarzeń plenerowych, gdzie nie ma możliwości zainstalowania zmywaka lub byłoby to nieopłacalne czasowo i finansowo. Ponadto z talerzy wielorazowych plastikowych chętnie korzystają osoby prywatne, które organizują przyjęcia w domu lub w ogrodzie. Pod tym kątem potencjał zastosowania produktów z naszej oferty jest szeroki.
Od lat produkujemy wysokiej jakości opakowania na żywność
Jako Bittner od lat specjalizujemy się w produkcji wysokiej jakości opakowań na żywność, talerzy i sztućców. Oferowane przez nas produkty posiadają niezbędne atesty i są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Niedawno otrzymaliśmy certyfikat FSSC (Food Safety System Certification), który potwierdza jakość i niezawodność naszego procesu technologicznego. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do bezpośredniego kontaktu z naszym przedstawicielem.