24.11.2023

Transport zup to prawdziwe wyzwanie. Jak wybrać dobre pojemniki jednorazowe na zupę?

Powrót

Jednym z wyzwań firm gastronomicznych oferujących jedzenie na wynos jest odpowiednie dobranie pojemników jednorazowych na zupę. Opakowania te powinny być bezpieczne dla żywności, wytrzymałe oraz szczelne. Tylko wtedy umożliwią komfortowy transport zup. Sprawdź, jak wybrać dobry pojemnik jednorazowy na zupę, aby zadbać o bezpieczeństwo i komfort swoich klientów.

Czym kierować się przy wyborze pojemników na zupę?

Obecnie na rynku można znaleźć wiele opakowań przeznaczonych do transportowania zupy. Różnią się nie tylko kształtem i pojemnością, ale również materiałem, z którego są wykonane. Jak w związku z tym wybrać to najlepsze opakowanie? Przede wszystkim przed zakupem sprawdź, czy dany produkt spełnia normy sanitarne i jest przeznaczony do kontaktu z żywnością. Kolejnym krokiem jest weryfikacja szczelności i odporności danego opakowania. Wybrane z nich pozwalają nie tylko na bezpieczny transport żywności, ale również na jej przechowywanie w lodówce czy też podgrzewanie w mikrofalówce. Jeżeli pod tym kątem opakowanie spełnia Twoje oczekiwania, to dobierz odpowiednią pojemność, kolor oraz kształt miski na zupę. Od jakości opakowania zależą komfort i bezpieczeństwo Twoich klientów, a także to, jaką opinię będą mieć o Twojej restauracji czy firmie cateringowej.

Co oferujemy w Bittner?

Jako rodzinna firma dokładamy wszelkich starań, aby każdy oferowany przez nas produkt spełniał najwyższe rynkowe standardy. Specjalizujemy się w produkcji opakowań jednorazowych na żywność. Do zup rekomendujemy nasze pojemniki okrągłe, które występują w kilku wariantach i charakteryzują się dużą powierzchnią zgrzewu. Opakowania te są szczelne, estetyczne oraz powstają z połączenia takich materiałów jak: WPC, tworzywa biodegradowalne, biotworzywa i polipropylen. Proponujemy je w różnych pojemnościach, dzięki czemu parametr ten dopasujesz bezpośrednio do swoich potrzeb. Pojemniki na zupę Bittner sprawdzą się również w transporcie wyrobów garmażeryjnych i sałatek.